28 Ocak 2008 Pazartesi

Cep telefonunuz çalıntı mı?

Son günlerde Uzakdoğu'da ürettirilen cep telefonlarına orijinal markalar vurularak, büyük boyutta yapılan yeni bir sahtecilikle karşı karşıya olunduğunu uyarısı yapıldı.

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD), son günlerde Uzakdoğu'da ürettirilen cep telefonlarına orijinal markalar vurularak, büyük boyutta yapılan yeni bir sahtecilikle karşı karşıya olunduğunu bildirdi.
Özellikle Çin'de ürettirilen söz konusu cep telefonlarına, uluslararası markaların orijinal logolarının vurulduğu, model numarası olarak da o markalara ait numaralarını çağrıştıracak şekilde model numaraları verildiğinin tespit edildiği kaydedildi.
MOBİSAD'ın açıklamasında, bazı telefonların ambalajı, kullanma kılavuzu ve garanti Güncel Teknoloji Haberleribelgesi ile tamamen orijinaline benzetilmeye çalışılan bu cihazlarla ilgili olarak yetkililerin gerekli takibatları yaptıkları duyumları geldiği aktarıldı.
Tezgahlarda şu anda binlerce sahte cihaz bulunduğuna dikkat çeken MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, "Ben şu ana kadar yaklaşık 10-15 ille görüştüm. Hepsinde karşıma çıktı. Tüketiciler, cep telefonunda ekranda çıkan seri numarası ile cihazın arkasındaki numaranın birbirini tutup tutmadığını kontrol etmelidir. Eğer tutmuyorsa bu sahte olduğunu gösterir" açıklamasında bulundu.
Cep Telefonunun Sahte Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır:
Fatura ve garanti belgesini mutlaka alınız.
-Garanti belgenizin doldurulmuş olduğunu kontrol ediniz.
-Cep telefonunuzun elektronik kimlik numarasının (IMEI) fatura ve garanti
belgesi üzerine kaydedilmiş olduğunu kontrol ediniz.
-Kutu içerisinde yetkili teknik servis adres ve bilgilerinin ve Türkçe
kullanma kılavuzunun bulunduğunu kontrol ediniz.
-Cep telefonunuzda *#06# tuşlarını kullanarak ekranda beliren IMEI numarası ile fatura ve garanti belgesi üzerine kaydedilen IMEI numarasının aynı olduğunu
kontrol ediniz.

0 yorum:

SİZ DE YAZI GÖDERİN...

SİTEMİZE SİZLER DE BEĞENDİĞİNİNİZ YAZILARI GÖNDERMEK, DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZLERLE PAYLAŞMAK, BERABER DAHA GÜZEL PAYLAŞIMLAR SUNMAK YA DA SİTEMİZDE YAZAR OLMAK İSTİYORSANIZ LÜTFEN firsatavcisi@gmail.com ADRESİNE E-POSTA ADRESİNİZİ GÖNDERİNİZ.