13 Şubat 2008 Çarşamba

Teknoloji sağlığımızı mı tehdit ediyor?

Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, sağlığımıza ne kadar zarar veriyor? Biyologlar Birliği Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, özellikle cep telefonları, bilgisayarlar ve diğer elektronik eşyaların yaydığı elektromanyetik dalgalar insan sağlığı için büyük tehdit oluşturuyor. Pek çok hastalık ve kanser vakalarındaki artışta teknolojinin büyük payı olduğunu öne süren dernek başkanı Kadir Sorucoğlu, "En büyük tehlikelerden biri cep telefonları. Araştırmalara göre; cep telefonlarından yayılan mikrodalgalar sperm sayısını, hareketliliğini ve kalitesini neredeyse yarı yarıya düşürüyor, genetik yapıyı bozuyor, lenfoma kanserine neden oluyor" diye konuştu ve cep telefonuyla görüşmelerin kısa tutulması konusunda uyarıda bulundu.
Bilgisayar karşısında çok uzun süre oturmak zorunda olan insanların her saat başında, 15 dakika gözlerini dinlendirmeleri de göz ve zihin sağlığı açısından çok önemli. Kadir Sorucuoğlu ayrıca, kan beyin bariyerinin zedelenmesi, kalp rahatsızlıkları, hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski, kalıcı işitme bozuklukları, embriyon gelişiminin zarar görmesi, kadınlarda düşük riskinin artması, kan hücreleri ile bağışıklık sisteminin bozulması, yüksek tansiyon ve cilt kanserinin de cep telefonlarının etki edebileceği potansiyel zararlar arasında sayılabileceğini hatırlattı.

0 yorum:

SİZ DE YAZI GÖDERİN...

SİTEMİZE SİZLER DE BEĞENDİĞİNİNİZ YAZILARI GÖNDERMEK, DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZLERLE PAYLAŞMAK, BERABER DAHA GÜZEL PAYLAŞIMLAR SUNMAK YA DA SİTEMİZDE YAZAR OLMAK İSTİYORSANIZ LÜTFEN firsatavcisi@gmail.com ADRESİNE E-POSTA ADRESİNİZİ GÖNDERİNİZ.