10 Şubat 2008 Pazar

Kağıt fatura kalkacak, yılda 4 bin 200 ton kağıt tasarruf yapılacak

Türk Telekom'un, e-fatura ile yılda 4 bin 200 ton kağıt tasarruf edecek ve 100 bin ağaç dikilecek.

Şirketin üzerinde çalıştığı e-fatura projesi, Maliye Bakanlığı tarafından onaylandı. devletin de desteği ve yönlendirmesi ile bundan sonra elektronik faturalar Maliye Bakanlığı tarafından kıymetli evrak olarak kabul edilecek.

Türk Telekom'un, ''Türkiye'de ilk defa e-fatura uygulamasını başlatan şirket'' olduğu, her ay 23,5 milyon müşterisi için ikişer nüsha bastırdığı faturaları elektronik ortamda göndereceği ve arşivleyeceği, böylece isteyen müşterilerin faturalarını elektronik olarak almaları ve aynı zamanda fatura tutarlarının ve son ödeme tarihlerinin her ay kendilerine SMS yoluyla bildirilmesi sağlanacak.

Verilen bilgiye göre, her ay 23,5 milyon adet fatura basan Türk Telekom'un faturalarının baskısında aylık 125 tonu şirket kopyası, 125 tonu müşteri kopyası ve 100 tonu zarf olmak üzere toplam 350 ton birinci hamur kağıt kullanılıyor. E-fatura hizmeti sayesinde ilk aşamada Türk Telekom'un kendi arşivleri için bastığı faturaların elektronik ortama geçmesiyle her yıl yaklaşık 24 bin adet çam ağacına denk gelen bin 500 ton kağıt tasarruf edilmiş olacak.

Müşteri kopyalarının da isteğe bağlı olarak elektronik ortama taşınması ile bu rakam yaklaşık üç katına çıkarak 4 bin 200 ton kağıda ulaşacak. Türk Telekom, söz konusu proje ile birlikte çevre konusunda da önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirme kararı aldı.

Şirket, bir yıl içinde faturaların elektronik olarak gönderilmesi sonucunda tasarruf edilecek ağaç sayısından daha fazla sayıda ağacın dikimini yaparak Türkiye'ye 2008 yılı sonuna kadar 100 bin ağaç armağan edecek.

1 Şubat 2008 tarihinden itibaren yapılan konuşmalara ilişkin her faturanın Türk Telekom'a ait nüshası elektronik ortamda saklanmaya başladı. Mart tarihli Türk Telekom faturaları, isteyen tüm müşterilere kağıt değil elektronik fatura olarak gönderilecek. Faturalarını e-fatura şeklinde almak isteyen müşterilerin 444 1 444'ü araması yeterli olacak

0 yorum:

SİZ DE YAZI GÖDERİN...

SİTEMİZE SİZLER DE BEĞENDİĞİNİNİZ YAZILARI GÖNDERMEK, DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZLERLE PAYLAŞMAK, BERABER DAHA GÜZEL PAYLAŞIMLAR SUNMAK YA DA SİTEMİZDE YAZAR OLMAK İSTİYORSANIZ LÜTFEN firsatavcisi@gmail.com ADRESİNE E-POSTA ADRESİNİZİ GÖNDERİNİZ.